IN 4 EENVOUDIGE STAPPEN OM IN 2023 IN MONACO TE WORDEN GEWONNEN

DE VEREISTEN OM EEN INwoner van MONACO TE WORDEN, ZIJN EENVOUDIG

Veel mensen willen inwoner van Monaco worden. Dit lijkt misschien een onrealistische droom. Maar het is niet zo moeilijk als het lijkt. Monaco staat open voor iedereen. Als je genoeg hebt van het koude weer en de hoge belastingen waar je woont, kun je dat veranderen en binnen enkele weken inwoner van Monaco worden.

OVER MONACO

Monaco ligt in het zuiden van Frankrijk nabij de stad Nice, vlakbij de grens met Italië. Monaco heeft het hele jaar door een uitstekend klimaat. Het is zelden te koud in de winter en te warm in de zomer.

Monaco heeft 37.000 inwoners, waarvan er slechts ongeveer 5.000 inheems zijn in Monaco. De rest zijn buitenlanders die in Monaco wonen. Italianen vormen de grootste groep inwoners van Monaco, gevolgd door de Britten. Hier vind je echter mensen van over de hele wereld die genieten van het leven in het zonnige Vorstendom.

Monaco heeft geen inkomstenbelasting of vermogenswinstbelasting. Er is geen erfbelasting tussen echtgenoten en rechtstreekse afstammelingen.

Historisch gezien financierde Monaco zijn regering uit de opbrengst van het Monte Carlo Casino. Momenteel wordt het budget van Monaco echter gevoed met btw, die wordt geheven over alle aankopen die in Monaco worden gedaan.

WAT JE NODIG HEBT OM EEN INWONERS VAN MONACO TE WORDEN

LANGE TERMIJN VISUM NAAR FRANKRIJK

Als u geen EU-burger bent, heeft u  een visum voor verblijf van langere duur voor Frankrijk nodig , dat u kunt verkrijgen bij het Franse consulaat.

EIGENDOM IN MONACO

Het volgende dat u nodig heeft, is een woning in Monaco vinden . Het is niet nodig om een ​​appartement te kopen. In feite huren de meeste mensen in Monaco appartementen. U kunt een appartement kopen, maar de prijzen zijn hoog . De markt is wat vertekend door het grote aantal appartementen van grote vastgoedbedrijven.

De woning moet de juiste maat hebben voor uw behoeften. U kunt in Monaco geen verblijfsvergunning aanvragen voor een gezin van vier personen met een studio.

Voorbeelden van beschikbare woonappartementen in Monaco vindt u hier.

MONACO BANKREKENING

Als je eenmaal een appartement in Monaco hebt gevonden, heb je een bankrekening nodig . Een belangrijk onderdeel van het proces om ingezetene van Monaco te worden, is de presentatie van een „Certificaat” van een bank in Monaco. Dit is een brief van uw bank waarin wordt bevestigd dat u voldoende geld heeft om in Monaco te wonen zonder te werken. Er circuleert veel onjuiste informatie op internet over het bedrag dat u in Monaco moet storten om een ​​bankcertificaat te krijgen.

Om deze reden wordt er geen geld op uw rekening geblokkeerd. U kunt een storting doen, een certificaat ontvangen en de volgende dag verwijderen. U kunt ook geld uitgeven aan investeringen. Het bedrag dat u moet storten is afhankelijk van uw bank. Sommige banken geven al een certificaat af vanaf 100.000 euro op de rekening. Anderen vragen zelfs 500.000 euro.

Bankrekeningen in Monaco zijn gemakkelijk te openen als u persoonlijk naar Monaco gaat.

INTERVIEW MET DE POLITIE VAN MONACO

Nu je je appartement in Monaco hebt en een openstaande bankrekening, kun je een afspraak maken met  Surete Publique . Dit is de afdeling van de politie van Monaco die zich bezighoudt met immigratie. U maakt een afspraak met hen. Doorgaans wordt de afspraakdatum binnen enkele weken ingepland. De volgende documenten moeten bij het bezoek worden meegebracht:

  1. Een volledig ingevulde officiële set verblijfsaanvraagformulieren die worden verstrekt door de immigratiedienst.
  2. Bewijs van aankoop van een huis in Monaco of huur van een huurwoning die minimaal 12 maanden moet duren.
  3. Je hebt ook een elektriciteitscontract nodig voor je huis in Monaco.
  4. U heeft een brief van uw bank nodig waarin wordt bevestigd dat u over de middelen beschikt om in Monaco te wonen zonder te werken.
  5. Daarnaast heeft elke aanvrager een geldig paspoort en geboorteakte nodig.
  6. U hebt waar van toepassing huwelijks- of echtscheidingsakten nodig.
  7. Strafregistercontrole door de politie in het land van herkomst
  8. U moet ook een mini-cv overleggen waaruit uw opleiding en zakelijke of werkervaring blijkt, evenals hoe u vermogen heeft verworven, bijvoorbeeld door een bedrijf te verkopen.

Alle documenten moeten in het Frans zijn. Het gesprek wordt ook in het Frans of Engels gevoerd. Het duurt niet langer dan 10 minuten. U kunt een tolk meenemen als u geen Frans spreekt. U wordt gefotografeerd voor uw verblijfskaart. Er zullen geen moeilijke vragen zijn. U wordt gevraagd naar uw beroep, familie en waarom u in Monaco wilt wonen. En dat is alles. Ongeveer 3-4 weken later kunt u uw verblijfsvergunning voor Monaco ophalen.

De eerste vergunning is 1 jaar geldig. U moet het gedurende de eerste drie jaar van uw verblijf in Monaco elk jaar verlengen. Dan krijgt u een verblijfsvergunning voor drie jaar. Na 10 jaar verblijf in Monaco krijgt u een verblijfsvergunning voor 10 jaar.

Nadat u inwoner van Monaco bent geworden, wordt van u verwacht dat u daar elk jaar ten minste 183 dagen doorbrengt. De autoriteiten van Monaco zullen u vragen om uw elektriciteitsrekening te overleggen wanneer u uw verblijfsvergunning gaat verlengen om er zeker van te zijn dat u in Monaco bent geweest.

HOE JE EEN BURGER VAN MONACO WORDT

Het paspoort van Monaco is het perfecte reisdocument. Hoe lang u ook in Monaco blijft, het is onwaarschijnlijk dat u het felbegeerde Monaco-paspoort krijgt. U kunt er een aanvragen na 15 jaar in Monaco. Elke aanvraag voor het staatsburgerschap van Monaco moet persoonlijk worden goedgekeurd door Prins Albert. In feite ontvangt u alleen het staatsburgerschap van Monaco als u met een onderdaan van Monaco trouwt, een enorme investering in Monaco doet of grote donaties doet aan een goed doel. Alles is mogelijk, maar het staatsburgerschap van Monaco is een van de moeilijkst te verkrijgen ter wereld.

Het staatsburgerschap van Monaco kan niet worden gekocht. Staatsburgerschap van Monaco door investering kan mogelijk zijn met zeer grote investeringen. Denk aan € 100 miljoen of meer.

SOLLICITATIE

U kunt vrij gemakkelijk inwoner van Monaco worden. In feite is het gemakkelijker om inwoner te worden van Monaco dan in veel andere landen. Als u de bovenstaande procedures volgt, kunt u in minder dan 3 maanden als inwoner in Monaco wonen.

Foto door Luka Nguyen via Pixabay

Leave a Reply