Hoe word je in 2022 inwoner van Monaco?

Er zijn drie manieren krijgen een persoon in 2022 eensvergunning in Monaco kan. Ze zijn volgt:

 1. De eerste manier waarop een persoon een verblijfsvergunning in Monaco kan worden verkregen, is door tewerkstelling. Personen die een bewijs van tewerkstelling bij een werkgever in Monaco kunnen overleggen, kunnen een permanente verblijfsvergunning krijgen.
 2. De tweede manier is uw eigen bedrijf. Ook mensen die een bedrijf opzetten in Monaco komen in richtlijnen voor een residency. Ze hebben een officieel document nodig dat hen machtigt om een ​​bedrijf op te richten in Monaco, wat taj verbeterd is. Vooral als de persoon behoort tot de  overname GREENTECH, AI, APPS, ADTECH & DIGITAL, BIOTECH, FINTECH, MEDTECH, jacht, detailhandel van bankieren en financiën , is Monaco een van de beste keuzes om zaken te doen. 
 3. Tien slots is de laatste en meest bekende manier om een ​​laatste woning in Monaco te krijgen, door een aanbetaling van minimaal 500.000 EUR op uw bankrekening te doen en onroerend goed te kopen / huren.

Het proces van het verkrijgen van  een permanente verblijfskaart

De permanente verblijfskaart van Monaco staat bekend als de  „Carte de Sejour”  . Om een ​​Permanente Verblijfskaart te verkrijgen, moet elke persoon drie fasen doorlopen.

In de beginfase moet een persoon een tijdelijke verblijfskaart verkrijgen, ook bekend als de  „Carte de Sejour Temporaire”  . Met deze kaart kan een persoon 12 maanden in Monaco verblijven. Tijdens deze jaarlijkse periode moet de persoon minimaal in Monaco wonen voor 3 drie maanden om uw verblijf te bevestigen. De persoon is verplicht om zijn Tijdelijke Verblijfskaart na de eerste 12 maanden nog een jaar te verlengen. Op deze manier moet hij zijn Tijdelijke Verblijfskaart 2 keer vernieuwen (voor een totaal van 3 jaar), voordat hij naar de tweede fase gaat.

Gedurende alle 3 jaar moet een persoon minimaal 3 maanden per jaar in Monaco verblijven.

Na het bereiken van de leeftijd van 3 jaar met een tijdelijke verblijfskaart, kan een persoon nu een gewone verblijfskaart aanvragen, ook bekend als  „Carte de Sejour Ordinaire” . De gewone verblijfskaart wordt voor 3 jaar geaccepteerd met dezelfde eis dat de persoon minimaal 3 maanden per jaar in het land moet verblijven. Mensen kunnen deze kaart zo vaak vernieuwen als ze willen. 

Nu is de laatste etappe bedoeld voor mensen die doorgaans meer dan 3 maanden per jaar in Monaco verblijven en daar permanent willen wonen.

In dit stadium kunt u een Permanente Verblijfskaart verkrijgen die 10 jaar geldig is. Personen met deze status van permanent ingezetene hoeven de kaart niet om de drie jaar te vernieuwen, zoals voorheen.

Echter, pas na 3 jaar met een Tijdelijke Verblijfskaart en 6 jaar met een Gewone Verblijfskaart (9 jaar in totaal), kan iemand een permanent verblijfsstatuut aanvragen, ook wel  „Carte de Sejour” genoemd  . 

Zoals eerder vermeld is de Permanente Verblijfskaart tien jaar geldig. De vereiste om voor deze kaart in het land te blijven, verschilt echter van de andere twee soorten kaarten. Personen die de status van permanent verblijf hebben verkregen, moeten daar minimaal 183 dagen per jaar verblijven. 

Daarom is de Permanente Verblijfskaart handig voor mensen die permanent in Monaco willen wonen. Mensen die niet zo lang in één land konden blijven, konden gebruik maken van de reguliere verblijfskaart.

 Kaart aanvraagproces

Het aanvraagproces is complex en vereist veel tijd en documentatie. Het vernieuwingsproces is echter eenvoudiger. De geschatte tijd die nodig is om het hele aanvraagproces te voltooien, is ongeveer 4-6 maanden. In sommige gevallen kan deze periode zelfs meer dan 6 maanden bedragen.

Het proces is een beetje eenvoudiger voor EER-burgers (Europese Economische Ruimte). Mensen die niet uit de EER komen kunnen Monaco zonder visum bezoeken op basis van een Schengenvisum. 

Niet-EER-onderdanen die ingezetenen van Monaco willen worden, moeten een visum voor lang verblijf aanvragen bij een nabijgelegen Frans consulaat. Mensen die al in Monaco wonen, kunnen een aanvraag indienen door de Franse ambassade te raadplegen. Degenen die langer dan een jaar in Frankrijk hebben gewoond, kunnen ook een overdracht van hun verblijf naar Monaco aanvragen en kunnen de aanvraagprocedure voor een visum voor lang verblijf overslaan. Na het verkrijgen van een visum voor verblijf van langere duur of overdracht van woonplaats, bevindt de betrokkene zich in het stadium van EER-onderdanen die een verblijfsprogramma aanvragen. Je kunt er hier meer over  vinden .

Vereiste documenten

De regering van Monaco drie dingen van alle aanvragers van een verblijfsvergunning in Monaco in 2022. Dit zijn  „Bewijs van accommodatie in Monaco”, „Bewijs van financiële zelfredzaamheid”  en  „Bewijs van goed karakter” . Daarnaast een vereiste regering van Monaco een aanvraagformulier voor een verblijfsvergunning, geldig paspoort, een geboorteakte, een huwelijksakte, gezondheidscertificaat, enz. Personen die scheiden moeten ook een echtscheidingscertificaat overleggen. Het gezondheidscertificaat is bedoeld voor mensen ouder dan 70 jaar.

Naast de richtlijnen algemene documenten zijn ook documenten vereist houden met de informatie de opleiding van de aanvrager en zijn beroepservaring. Gegevens over de ziektekostenverzekering zijn ook vereist om te controleren van een actieve ziektekostenverzekering heeft gezondheidsproblemen.

Bewijs van eenheid –  kunnen een van de volgende bewijzen van overeenstemming overleg:

 • Aankoop van onroerend goed – Elke persoon die investeert in een specifiek onroerend goed in Monaco. In dit geval is er geen minimale transactiewaarde.

  Houd er rekening mee dat Monaco bekend staat om het duurste onroerend goed van alle andere Europese landen. Dit komt door de kleine omvang van deze soevereine stadstaat.

  Bij het indienen van de aanvraag tot verblijf moet het bewijs van bezit van de woning worden overlegd. Hierbij hoort ook een kopie van de rechtshandeling van koopovereenkomst.

  Het kopen van onroerend goed om een ​​woning te bemachtigen is optioneel. Alleen als bewijs van huisvesting te presenteren, maar ook door de winst zeker.

  Vastgoed in Monaco is een van de lucratieve  investeringsmogelijkhedenomdat de meeste mensen er graag in willen investeren. Dit zal in de toekomst alleen maar leiden tot een stijging van de vastgoedprijzen. Daarom kunnen welgestelde mensen onroerend goed kopen om een ​​woning te krijgen.
 • Verhuur van onroerend goed  – een aanvrager die een appartement of ander type onroerend goed huurt of leaset voor een periode van één jaar. De eis is dat de grootte van de flat of het huis voldoende is om het hele gezin van de aanvrager erin te laten wonen.

  Voor een gezin van 4 personen moet het appartement bijvoorbeeld minimaal 2 slaapkamers hebben om aan de eisen van het accommodatiedocument te voldoen.

  Dit type bewijs van woonruimte moet ook worden overlegd bij het aanvragen van een verblijf. Hierbij hoort een kopie van de huurovereenkomst van de aanvrager.
 • Eigendom van bedrijfseigendommen – Een aanvrager die directeur of aandeelhouder is van een bedrijf of organisatie die eigenaar is van een huis of appartement in Monaco. Dit omvat een document ondertekend door de respectieve eigenaar van het onroerend goed, samen met een kopie van de akte, koop- of huurovereenkomst.
 • Samenwonen met een naast familielid – dit gebeurt alleen als de persoon samenwoont met een andere persoon die hun echtgenoot, partner of ander naast familielid is. De in te dienen documenten zijn een kopie van het eigendomsbewijs, het koop- of huurcontract van de woning, samen met het door de eigenaar ondertekende document.

Voor elk van de bovengenoemde opties moet de aanvrager ook een contract overleggen voor de levering van elektriciteit aan het onroerend goed waarin hij gaat wonen.

Bewijs van financiële steun – De aanvraag  kan ook een bewijs van zelfredzaamheid overleg. Dit kan ook op 4 verschillende manieren:

 • Bankdeposito – de aanvraag moet een bedrag van minimaal 500.000 EUR kunnen storten op elke bank in Monaco. Dit is echter een schatting en het werkelijke bedrag kan afhankelijk zijn van de bank die door de persoon wordt geselecteerd. Het bewijs van bankdeposito dat de aanvraag bij de aanvraag tot verblijf moet overleggen, is een officiële brief die is afgegeven door een bank in Monaco.

  Sommige banken kunnen van de aanvraag die hij nog meer stort. Een of twee banken kunnen ook een lager bedrag vragen. Met de juiste aanpak kan dit zonder de € 500.000, – deze voorsprong.
 • Arbeidsovereenkomst – De sollicitant moet een arbeidsovereenkomst kunnen overleggen. Het over te leggen bewijs is een korte kopie van de regering van Monaco waarin het bedrijf wordt opgesteld om de kandidaat in dienst te nemen.
 • Oprichting van een nieuw bedrijf – Aanvrager moet een bedrijf oprichten dat in staat zal zijn om ten minste 10 banen te bieden aan de inheemse bevolking van Monaco. Toestemming voor het opzetten van een nieuw bedrijf moet worden uitgevoerd van de regering van Monaco. Het over de aanvraag tot vestiging van een bedrijf.
 • Nauwe verwante ondersteuning – De aanvrager kan overleggen van financiële steun van een familielid dat inwoner is van Monaco. Het naaste familielid moet de echtgeno (o) t (e), partner van naast familielid zijn met wie de aanvrager samenwoont.

Tijdschema voor de aanvraagprocedure verandert van 2 tot 5 maanden. Het kan echter nog niet langer duren als de aanvrager een nieuw bedrijf te starten. Bij de aanvraag van een verblijfsvergunning moet een voorkomen van financiële zelfredzaamheid worden overlegd.

In vergelijking met de meeste andere landen die woonplaats en staatsburgerschap bieden, zijn de eisen van Monaco voor zelfvoorziening redelijk.

Bewijs van goed zedelijk gedrag – de  aanvrager moet ook strafregister gegevens verstrekken die zijn ontvangen uit de laatste twee landen waar de persoon de afgelopen vijf jaar heeft gewoond.

Monaco alleen staat mensen toe met een 100% strafblad om in het land te wonen. Dit is een van de redenen waarom het een zeer laag cijfer kan hebben.

Procedure  voor het aanvragen van een verblijf in Monaco

Laten we eens kijken naar de stapsgewijze procedure voor het aanvragen van een verblijfsvergunning in Monaco en de betalingsinformatie.

 1. Document – Aanvragers moeten alle documenten verzamelen, inclusief de documentatie bevestiging ik hierboven schrijf. 
 2. Interview – Na het indienen van de aanvraag, wordt de persoon binnen 5 weken uitgenodigd voor een officieel interview in Monaco. Tijdens dit gesprek wordt de sollicitant gevraagd naar zijn opleiding, werkervaring, familiegegevens en andere relevante informatie. Documenten die door de aanvrager zijn verzameld, moeten tijdens dit proces worden ingediend bij de regering van Monaco. De aanvrager moet ook een vergoeding van 10 euro betalen.
 3. Goedkeuring – Na voltooiing van het interview wordt de aanvraag van de aanvrager beoordeeld en geautoriseerd. Na goedkeuring van de aanvraag kan de aanvrager zijn verblijfskaart verkrijgen.

Voor EU-burgers kan dit proces ongeveer 8 weken duren. Voor niet-EU-burgers kan dit ongeveer 16-20 weken zijn. 

Als je hier meer gedetailleerde informatie over wilt, of advies wilt over het aanvraagproces voor een verblijf in Monaco, neem dan gerust contact met me op. Ik kan u ook helpen bij het kiezen van de meest geschikte verblijfsoptie, zodat deze past bij uw behoeften en mogelijkheden.

Foto door  
Oli  van  
Pexels

Leave a Reply